Bine ai venit

Daca ai accesat aceasta pagina, inseamna ca esti pentru
Roman. Te-am asteptat sa vorbim. Poti sa-mi scrii orice si sa-mi spui ce crezi
tu ca ar trebui sa stiu despre orasul nostru.


duminică, 30 martie 2008

Proiecte demarate

In urma cu circa doua saptamani anuntasem initierea procedurilor de aplicare a doua proiecte importante pentru comunitate.

Unul dintre acestea a fost pus in practica ieri, cind la Roman a fost deschis oficial centrul de studii al Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, in prezenta rectorului acestei institutii, Prof.univ.dr. Doru Tompea. Centrul va functiona in incinta Colegiului National "Roman Voda" si va fi coordonat de un profesor romascan, Ovidiu Iftime, care detine si un doctorat in Filosofie la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Din cate am inteles de la reprezentantii Universitatii "Petre Andrei", acest centru va fi dezvoltat in jurul unui Program de Master la care deja sunt inscrisi studenti romascani. In acest context, mi se pare foarte important ca membrii comunitatii noastre sa poata urma studii universitare si postuniversitare chiar aici, acasa, si de aceea am decis ca, in calitate de primar, sa sprijin acest proiect.

Un al doilea proiect pe care l-am anuntat va fi demarat chiar la inceputul saptamanii care urmeaza, fiind vorba despre un parteneriat intre Primaria Municipiului Roman, Consiliul Local si Asociatia Pro Democratia. Acesta va consta in infiintarea acelor Grupuri de Initiativa Cetateneasca in fiecare cartier, grupuri care, prin medierea expertilor de la Pro Democratia, se vor putea implica in viata comunitatii si vor facilita comunicarea dintre romascani si autoritatile publice locale.

Sunt convins ca aceste doua proiecte, ca si altele ce vor urma, vin in intampinarea asteptarilor comunitatii noastre. Desigur, exista multe alte asteptari. Astept, de aceea, sugestiile voastre, fiind constient ca impreuna putem face mai mult pentru Roman.

Un comentariu:

Alex Ciobanu spunea...

De cativa ani nu prea mai am treaba cu Romanul, ca zic asa. Termin anul acesta Facultatea de Stiinte Politice de la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi si lucrez la Biroul de Informare pentru Studenti din cadrul aceleiasi Universitati.

În alta ordine de idei, trecand peste aceasta succinta prezentare, ma bucur sa aud ca in Roman se initiaza si astfel de proiecte foarte utile pentru cetateni si pentru realizarea unei comunicari eficiente intre acestia si institutia primariei. In acelasi timp sunt foarte incantat ca se colaboreaza cu sociatia ProDemocratia si cu Universitatea Petre Andrei.
As fi fost si mai incantat daca s-ar fi incercat sa se colaboreze cu Universitatea "Al. I. Cuza" pentru ca are mai multi specialisti. Dar e bine si asa.