Bine ai venit

Daca ai accesat aceasta pagina, inseamna ca esti pentru
Roman. Te-am asteptat sa vorbim. Poti sa-mi scrii orice si sa-mi spui ce crezi
tu ca ar trebui sa stiu despre orasul nostru.


miercuri, 19 martie 2008

Raspunsuri la comentarii

Pentru Cristina:
Sunt de acord ca adoptarea cainilor vagabonzi este cea mai buna solutie. Intr-un fel, multi dintre ei sunt adoptati, dar nu sunt asumati in mod individual. De aceea, habiteaza in jurul scarilor de bloc, intretinuti de o buna parte a locatarilor. In ultimele doua luni, sapte angajati ai primariei, care prindeau cainii comunitari, au fost batuti, unii cu multe zile de spitalizare, chiar de catre cei care nu au curajul sa-i adopte, dar nici nu sunt de acord cu prinderea lor.

Pentru alcor:

Sincer, as vrea sa nu ma gindesc la eutanasierea cainilor comunitari.

Pentru anonim:

Ai dreptate, multi dintre caini sunt adusi din alte localitati. Intretinerea unui caine in padoc se ridica la aproape 150 de lei noi pe luna. Cred ca banii astia ar putea ajuta persoanele in nevoie.

Pentru miki:

In legatura cu toaletele ecologice, pot spune ca a fost un exercitiu de civilizatie. A trebuit sa scot acele toalete, pentru ca devenisera nefunctionale. Unii dintre concetatenii nostri le-au distrus, transformindu-le in pericole publice. Astept investitori privati sa se implice in rezolvarea problemei.

In legatura cu invitatia de a raspunde in cadrul dezbaterii publice:

Va astept sa va spuneti parerea in legatura cu aceasta chestiune, a cainilor comunitari. Punctele mobile pentru consultarea romascanilor vor fi prezente in toate colturile orasului, astfel incit sa conturam impreuna cea mai buna solutie. Nu treceti pe linga ele, fara sa va spuneti parerea. Impreuna rezolvam problema.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Importanta este nu atat adoptarea cainior vagabonzi cat asumarea raspunderii pentru acestia.
Am avut si eu caini si nu as fi acceptat ca acestia sa vagabondeze aiurea pe strazi si sa muste pe cine le iese in cale.
A adopta un caine nu inseamna doar a-l hrani si a-l proteja, ci si a-i forma anumite deprinderi... hai sa le spunem "sociale": docilitate, disciplina, non-agresivitate... Ori se pare ca tocmai asta nu inteleg iubitorii de animale.

Anonim spunea...

cristina are mare dreptate.complet de acord cu ce a spus aici.pe de alta parte, domnule primar,observ ca numarul cainilor vagabonzi a mai scazut.nu stiu ce s-a facut cu ei, observ din ce spuneti dumneavoastra in comentariu ca preferati sa nu fie ingrijiti in padocuri (de acord, mai bine dati 150 de lei unui batran sa isi cumpere de mancare, e o avere pentru unii dintre batranii din oras!).raman la propunerea de eutanasiere a cainilor, cu exceptia celor pe care unii dintre romascani sunt dispusi sa ii ia acasa, sa ii vaccineze, sa ii ingrijeasca si sa ii tina in lesa, in locuinta sau in curte, nu in cotete de pe langa blocuri.de ce nu apare o hotarare de consiliu local pentru daramarea cotetelor facute pentru caini de catre romascani? eu i-as si amenda pe cei care fac acest lucru. nu fac decat sa strice fata si asa vai de ea a orasului si sa stranga din ce in ce mai multe patrupede pe langa acele cotete. iti plac cainii, ia-ti unul acasa si ingrijeste-l, nu-l tine in fata blocului sa-i muste pe altii. sunt de acord ca acest oras este un oras de cretini si needucati - majoritatea, exista si exceptii, de acord. asta nu inseamna ca trebuie sa ii lasati pe cei care habar nu au pe ce lume traiesc sa faca rau altora. si in final, o intrebare: unde putem solicita, telefonic, o interventie urgenta a hingherilor pentru strangerea unor caini, si intre ce ore? in zona blocului meu am o catea turbata, am ajuns sa ies cu parul dupa mine din casa seara, pentru ca animalul sare sa muste pe oricine vede. multumesc anticipat.

Anonim spunea...

150 de lei pe luna pentru o jigodie? astia sunt bani aruncati! ucideti patrupedele si gata. nu va temeti de dobitocii care pretind ca fac parte din organizatii de protectie a animalelor, astia oricum nu au nici o solutie pentru problema cainilor. sau nu au fost muscati si nu stiu cum e si ce urmeaza dupa muscatura unui caine. spuneati, de asemenea, ca au fost batuti de aparatorii cainilor unii dintre hingheri, cu zile de spitalizare dupa. pai, taranii de romascani care au facut astfel de gesturi ar trebui dati in judecata si pusi sa plateasca daune de zeci de milioane. pentru un pumn in ochi se pot lua bani grei, darmite pentru zile de spitalizare. chiar sunteti la cheremul unor tampiti? eu i-as duce in excursie in parcul zoologic noaptea, sa ii muste cainii de acolo. si apoi sa vad daca mai sar la bataie la angajatii dumneavoastra.