Bine ai venit

Daca ai accesat aceasta pagina, inseamna ca esti pentru
Roman. Te-am asteptat sa vorbim. Poti sa-mi scrii orice si sa-mi spui ce crezi
tu ca ar trebui sa stiu despre orasul nostru.


luni, 10 martie 2008

Cum rezolvam problema cainilor vagabonzi ?

Anuntam zilele trecute ca voi lansa intr-o dezbatere publica problema cainilor vagabonzi. Nu am renuntat la aceasta idee. Problema este una complexa si ne afecteaza pe noi, toti, romascanii in egala masura. Solutia nu este atat de simpla pe cat se crede. Pe de o parte avem iubitorii de animale care se opun cu indarjire eutanasierii, iar pe de alta parte avem numarul mare de cetateni muscati de patrupede. In ceea ce priveste adapostul pentru animale, acesta nu este un proiect atat de simplu date fiind normele europene stricte ce trebuie respectate. Si sa nu-i uitam si pe acei „binevoitori” din diverse zone ale judetului care abandoneaza caini la marginea orasului nostru. De aceea e nevoie sa luam impreuna o decizie in aceasta privinta.
Pana la organizarea dezbaterii va invit sa folositi blogosfera ca modalitate de a-mi transmite sugestiile voastre cu privire la aceasta problema. Sunt sigur ca intr-un final vom gasi o solutie multumitoare pentru noi toti.
Astept asadar propunerile voastre.

7 comentarii:

Anonim spunea...

In primul rand ar trebui sa se incerce lamurirea iubitorilor de animale ca problema cainilor vagabonzi este stringenta, fie si cu mijloace coercitive, daca altfel nu se poate. In al doilea rand, cainii ar trebui adunati de pe strazi, dar nu pentru a fi lasati din nou liberi.

Anonim spunea...

Domnule Primar,

Cred ca este foarte important ca dvs. sa demarati o campanie sau o dezbatere in care sa fie implicati toti romascanii. Si asta pentru ca suntem sufocati de cainii vagabonzi iar fiecare dintre noi, in masura in care este cetatean al acestui oras, trebuie sa vina cu solutii. Cei care de obicei stau pe margine si critica n-au decit s-o faca in continuare, dar noi, cei care dorim sa avem un oras cu adevarat frumos, trebuie sa intervenim. Insa tonul trebuie sa-l dati dumneavoastra.

Anonim spunea...

Va dau si eu o parere.
N-am cifre, insa, probabil se cheltuiesc multi bani cu prinderea/deparazitarea/eutanasierea cainilor; lucru oricum aproape inutil atata timp cat se lasa sute de caini din masini la intrarile in oras.
Cateva masuri care s-ar putea implementa(cu costuri rezonabile):
-montarea de camere de supraveghere in zonele in care se descarca animale.Asa pot fi prinsi si amendati.
-o campanie de sensibilizare a oamenilor, eventual sprijinita cu masuri financiare de catre primarie. Ex: "adoptati un caine si noi va platim mancarea lui pentru un an" - aici se poate face simplu cu un contract si cu permiterea de a adopta doar catre persoane care prezinta garantii morale. In loc sa cheltuiti bani pentru prinderea lor si sa ramana in "stoc" - incurajati astfel adoptarea, asta fiind solutie pe termen lung.

Anonim spunea...

Adoptarea unui caine ar trebui sa mplice si responsabilizarea celor care iau cainii respectivi spre adoptie. Nu e o solutie lasarea lor in continuare pe strazi, ci plasarea lor intr-un padoc, macar, in cazul in care nu sunt tinuti in casa.

Andrei Colonescu spunea...

Eutanasierea lor mi se pare cea mai buna idee . Ce e asa de greu de inteles . Avem e ales intre siguranta copiilor nostri mai mici si niste caini . Nu zic ca toti sunt rai dar cand intr-un cartier misuna 20-30 de caini care reprezinta un focar de infectie si un pericol real pt copii sub 12 ani atunci eu unul nu vad alta solutie .

Anonim spunea...

Nu sunt toti rai, poate, dar cand sunt multi laolalta, parca se inraiesc unul pe celalalt.

Anonim spunea...

Buna ziua! V-as sugera in problema cainilor vagabonzi urmatoarele: 1. sa va interesati cum au rezolvat aceasta problema cetatenii din Germania,imediat dupa ce s-a terminat razbouiul sau in alte state occidentale care au avut
acesta problema.
2.sa fie stransi de pe strazi, nu lasati la scarile de bloc pt ca devin agresivi cu cei ce le calca teritoriul; eu propun ca dupa ora 24, cand mai toata lumea doarme sa se imprastie mancare cu un somnifer sau alta substanta ,,relaxanta" cu efect imediat si apoi luati si dusi la doctor pt sterilizare.Apoi ei pot fi lasati pe strazi, ca nu mai sunt agresivi si nu mai traiesc mult.Va multumesc .