Bine ai venit

Daca ai accesat aceasta pagina, inseamna ca esti pentru
Roman. Te-am asteptat sa vorbim. Poti sa-mi scrii orice si sa-mi spui ce crezi
tu ca ar trebui sa stiu despre orasul nostru.


miercuri, 20 februarie 2008

Cum ne putem implica mai mult?

Ce ma preocupa in ultima vreme este gasirea unor modalitati de implicare a romascanilor in viata comunitatii., Acest blog este o astfel de formula, cel putin pentru un anumit segment de virsta. Dar simt ca nu este suficient si ca posibilitatile de a stimula spiritul civic sunt variate. Pentru ca sunt convins ca acest spirit civic exista, iar comentariile voastre imi intaresc aceasta convingere. In definitiv, ce e spiritul civic? Din punctul meu de vedere, el implica ceea ce simt oamenii fata de administrarea comunitatii in care locuiesc, ceea ce stiu oamenii despre functionarea comunitatii si ceea ce evalueaza ei ca ar trebui facut in plan comunitar. Stiu ca romascanii sunt legati de orasul lor si, prin prisma acestui sentiment, am credinta ca ei pot evalua atit modul in care el este administrat, cit si modul in care el poate fi dezvoltat. Deja, citiva dintre voi mi-au transmis astfel de evaluari. Va provoc sa faceti in continuare acest lucru, cu precizarea ca le vom aborda pe segmente specifice, adica punctual. In acelasi timp, ma bazez pe spiritul vostru civic si cred ca impreuna putem identifica si alte modalitati de stimulare a acestuia. Astept, deci, sugestiile voastre!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua Domnul primar. Va rugam sa asfaltati strazile din Cartierul Muncitoresc (Irta) aleele dintre blocuri si stricarea centralei de pe Aleea Revolutiei care a ramas numai stalpii si este o mizerie de nedescris. Va multumesc!

Anonim spunea...

Buna seara!Nu stiu daca ati aflat insa in dimineata zilei de vineri 22.02.2008 pe autostrada A21 din Italia s-a produs unul dintre cele mai grave si ample accidente rutiere din ultimii ani din zona fiind implicate mai mult de 100 de autovehicule pe o distanta de cativa km.In urma acestui carambol de autovehicule accidentate si-au pierdut viata si doi romani, ambii din mun. Roman in varsta de 21 si respectiv 31 de ani, soferi pe un TIR, cel din urma fiind tata a 3 copii cu varste cuprinse intre 2 luni si 3 ani(sotia sa fiind casnica).Accidentul a fost televizat pe toate canalele nationale de stiri iar in urma acestei stiri au aparute diverse comentarii la adresa dvs. chiar pe site-urile posturiolr nationale de televiziune cum ca in cazul lui Valerica Dascalu ati luat imediat atitudine desi in legatura cu acesta existau diferite suspiciuni cu privire la imaginea sa de interlop. Problema este ca repatriere corpurilor neinsufletite ale celor doi romascani este destul de costisitoare pt familiile lor iar patronul firmei de transport la care cei doi lucrau ca soferi de TIR incearca sa se descarce de o sarcina umanitara fireasca in cazul de fata. Asadar, avand sincera speranta ca dvs sunteti un om cu frica lui D-zeu si o persoana cu spirit umanitar pe care multa lume nu vi-l mai apreciaza sau vi l-au renegat de mult consider ca este necesara o noua interventie din partea domniei voastre sa luati atitudine si in acest caz si sa dovediti inca odata ca suntem oameni.Poate printr-o discutie cu patronul firmei respective ori poate prin alocarea unui fond nesemnificativ din bugetul local am ajunge sa alinam durerea familiilor celor doi.Mama copilului de 21 ani nu are nicio speranta, la fel si sotia celuilalt care a afirmat ca ar fi mai bn ca sotul sau sa fie inmormantat de autoritatile italiene.Sincer stiu ca asemenea situatii v-au mai fost prezentate de nenumarate ori, insa in acest caz la funeraliile celor doi vor participa extrem de multe persoane daca nu chiar vreo 2 sau 3 cartiere intregi(in principal smirodava cu piata mica si zona cartodromului) intrucat copilul de 21 de ani, FARCAS DRAGOS, a reprezentat febletea unui nr impresionant de oameni de diferite profesii si functii. Cu multumiri respectuoase din partea unei persoane care i-a cunoscut pe cei doi si care va cunoaste si calitatile dvs in amanunt. Stima!

Anonim spunea...

Prin decizia pe care ati luat-o cu privire la repatrierea trupului lui Valerica Dascalu ati creat un precedent care, moral va obliga sa luati atitudine si in cazul prezentat fie si de un anonim. Comunitatea locala prin alesii ei a intins o mina de ajutor unei familii aflata la nevoie insa acum si altii au nevoie. Ce facem? Nu putem sa fim indiferenti in fata acestei tragedii. Cred ca si populatia ar contribui cu bani daca cineva ar organiza o actiune caritabila. Insa prima miscare trebuie sa vina de la alesii nostri.Trebuie sa ne mobilizam impreuna.