luni, 5 mai 2008
Intre politica si administratie
Desi, oficial, suntem in campanie, preocuparea mea majora este administrarea treburilor comunitatii. Alaturi de cele finalizate, lucrarile demarate sunt, cred, mult mai importante pentru romascani decit harmalaia politica. Asa cum romascanii ma stiu, nu sunt omul discursurilor sforaitoare. Stiu ce trebuie comunitatii noastre, stiu ce mai poate fi facut si, cu precizie chirurgicala, cum trebuie facut. Nu intimplator, programul meu administrativ, "Roman 2012", vine cu solutii concrete, pe fiecare cartier, la probleme concrete. Totalul rezultat este cel al dezvoltarii Romanului pe 5 mari directii. Incepind de zilele acestea, romascanii vor fi invitati sa afle mai multe despre proiectul nostru, care va fi prezentat de specialisti ai echipei pe care am propus-o pentru Consiliul Local, in contextul unor dezbateri ce se vor desfasura la Casa de Cultura. Sunt convins ca, dincolo de politica, proiectul administrativ "Roman 2012" inseamna, pentru ORAS, pentru fiecare dintre noi, UN NOU CAPITOL: RENASTEREA. Si stiu ca romascanii il vor sustine. Tocmai de aceea, astept propunerile voastre.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Ma bucur mult, domnule primar, pentru initiativa dumneavoatra si m-as bucura si mai mult daca tot ce ati amintit pe blogul personal s-ar pune in aplicare cat mai repede. Romanul e un oras minunat, micut si cochet, insa ii lipseste acel aer nobil si rafinat. Sunt mandra ca m-am nascut aici si nu pentru ceea ce ofera acesta azi, ci pentru valorile pe care le-a dat de-a lungul timpului. Anul acesta termin facultatea si in tot acest timp nu mi-am negat niciodata provenienta (cum multi au facut-o). Cred ca orasul nostru are nevoie de mai mult sprijin si mai mult respect. Si cred ca ar trebui sa plecam de la trecut pentru a ajunge la prezent si apoi la viitor.
Domnule primar, v-ati gandit vreodata cati dintre romascani si cati dintre locuitorii Romaniei stiu adevaratul istoric al acestui orasel? Dar cati dintre romani stiu de existenta acestui oras? V-ati gandit vreodata cati dintre noi stiu povestea Parcului Mare, fosta Gradina Mare? Cum se adunau seara, aici, oamenii din inalta societate pentru a asculta romante si a urmari scenete? Oare cati dintre noi mai stiu de Cetatea Romanului din care nu mai exista decat cateva ruine peste care s-a tras tarana pentru a cultiva porumb? Cati stiu de legatura dintre Cetate si Episcopie? Cati au idee de trecutul Episcopiei sau a turnului cu clopotnita de la Precista Mare? Cati dintre noi, exceptandu-i pe cei de varsta a treia, cunosc (macar asa vag) cum s-a intemeiat acest oras, cine este intemeietorul si faptul ca a fost judet candva sau cate personalitati au adus prestigiu Romanului?
Domnule primar, ar mai fi multe de semnalat si cred ca stiti si dumneavoastra acest lucru... cum timpul nu iarta, cred ca ar trebuie sa ne miscam mai repede. Transformarea Romanului intr-un oras turistic, cred ca ar imbunatati imaginea si ar aduce venituri care sa acopere sumele cheltuite pentru promovarea acestuia atat pe plan local, cat si la nivel national. Nu neg faptul ca Romanul are nevoie de proiecte si realizari mult mai importante, insa mai mult respect fata de istorie, inseamna respect si pentru cei care au facut ceva pentru oras, dar si pentru cei care fac si vor fac ceva! Cred ca avem cateva puncte turistice forte, insa degeaba le avem daca le lasam sa stea scrise in niste hrisoave prafuite de vreme .
Mai multa atentie trebuie acordata si muzeelor (care sunt case memoriale unele dintre ele), cinematografelor care efectiv nu mai exista. Se poate asa ceva? De ce s-au inchis toate? Lipsa unor fonduri de intretinere si noua tehnologie nu sunt motive pentru a lasa aceste cladiri in voia sortii!!! Daca vom rasfoi cateva pagini din istorie, vom vedea ca oamenii isi aduceau scaunele de acasa pentru a asista la un teatru mut, in aer liber; iar noi acum am incuiat ecranul si scaunele in cladiri ce vor fi uitate de timp! Nu mai zic de fosta Scoala de Muzica, Casa Celibidachi... e o adevarata rusine pentru mine sa trec pe langa magnifica cladire si sa observ cum se ruineaza pe zi ce trece. Nu mai stiu exact daca a intrat in posesia mostenitorului sau e inca sub administrarea Primariei, dar va rog sa faceti ceva!!!
Cat despre Gradina Zoologica, va marturisesc ca am plecat plangand de acolo. Nu zic ca cei de la Gradina Zoologica nu se ingrijesc de putinele animale care sunt aici. Atrag atentia doar ca animalele nu stau intr-un mediu propice lor!
Sa imi iertati indiscretia, dar as vrea sa va intreb ceva. Dumneavoastra personal de cate ori ati vizitat (fara sa va anuntati sosirea) Gradina Zoologica din Roman?
Acestea fiind spuse si in speranta ca dumneavoastra administrati acest blog si nu un consilier de-al dumneavoastra, mi-ar face mare placere sa vad, pe langa cele cinci directii expuse, inca o directie care sa atinga macar un punct dintre cele expuse de mine!!
Mi-ar placea ca pe viitor sa ma intors cu drag ACASA, la ROMAN!!!
P.S. Am uitat sa precizez ceva... in ultima vreme cainii s-au cam inmultit. Cred ca au ajuns sa numere mai multi decat locuitorii Roamnului. Intr-un oras dintr-o tara europeana nu cred ca se poate accepta asa ceva! Oamenilor le ete teama sa mai mearga pe strada ca nu cumva sa fie muscati! Nu cer omorarea acestor patrupede, dar macar sa fie dusi intr-un loc special amenajat, sa nu mai hoinareasca pe strazi si sa nu se mai inmulteasca atat de repede!
Trimiteți un comentariu